Heb ik inspraak bij de kleurkeuze van de tanden?

Natuurlijk, het wordt immers uw prothese en deze moet passen bij uw gezicht.

Ook vergoeding met de nieuwe basisverzekering?

Alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de tandprotheticus voor tenminste 75%. Wanneer u aanvullend verzekerd bent krijgt u van de resterende kosten ook een deel vergoed.

Zijn hoofdpijn en/of oorklachten te wijten aan het gebit?

Dit is vooral mogelijk als de prothese te laag is geworden. Dit wordt bepaald door het opmeten van de afstand tussen de boven- en onderkaak. Een andere oorzaak kan zijn dat de kiezen niet goed op elkaar staan.

Moet ik ’s nachts het gebit uit doen?

Om de kaken de noodzakelijke rust te geven, is het raadzaam om het kunstgebit niet continu te dragen. ’s Nachts lijkt de beste tijd om de prothese uit te laten. Als u het gebit uit heeft, bewaar dit dan in een bakje met water om uitdroging te voorkomen.

Is het zinvol om foto(s) mee te brengen?

Ja. Om de prothese er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien kan gebruik worden gemaakt van een foto waar u met uw eigen tanden duidelijk zichtbaar op staat.

Wanneer raadt u een klik-prothese aan?

Indien u bot verloren heeft waardoor uw prothese geen houvast meer dan biedt een klik-prothese de oplossing. De klik-prothese wordt namelijk bevestigd op implantaten die in uw kaak worden bevestigd. De kosten kunnen vergoed worden door de zorgverzekeraar, vraag ons gerust om verdere uitleg.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor het gebit klaar is?

Voor een nieuwe prothese af is worden tenminste zes afspraken gemaakt.

  • 1e afspraak: intake gesprek en 1e afdrukken.
  • 2e afspraak: 2e afdrukken.
  • 3e afspraak: beetbepalen.
  • 4e afspraak: passen.
  • 5e afspraak: afleveren.
  • 6e afspraak: controle.

Hoe lang kun je met een gebit doen?

Dit is individueel zeer verschillend. Zodra uw prothese gaat loszitten of pijn doet, is het verstandig contact op te nemen met uw tandprotheticus. Vaak is de pasvorm met een nieuwe basis (voering) te herstellen. Laat uw kunstgebit bij Tandprothetische praktijk van Woerkom jaarlijks gratis controleren.